Loading...

BLOG

Tavsiyeler | Bilgiler | Konular | Sorular | Cevaplar

KURUMSAL FİRMA SİTESİ

Kurumsal firma sitesi nedir onu açıklamadan önce kurumsallık nedir onu incelemek gerekir. Kurumsallığın sözlük anlamını genel olarak hepimiz biliyoruz. Kavramsal olarak kurumsallık, firmanın kuruluşundan itibaren bütün stratejik kararlarına ve faaliyetlerine yön veren vizyon, işletmenin temel amacı ve üstlendiği temel görevini tanımlayan misyon, işletme faaliyetlerini sürdürürken uyacağını açıkladığı kavramları içeren ilke ve değerler, izlediği yol ve yöntemleri yansıtan politikalar ve hedeflerine ulaşmak için sürdüreceği uygulamalar açısından belirli bir niteliğe, canlılığa ve sürekliliğe sahip olmasıdır.

Kurumsal olma kavramı firmanın iç dinamikleri kadar dışarıya yansıyan görüntüsü, müşterileri ile olan ilişkileri, ürettiği ürünleri veya hizmetleri sunuş ve pazarlama yöntemlerini de içermektedir. Bu bağlamda bir firmanın müşterileri ile ilişkilerini sağlayan, iletişimini güçlendiren, firmayı daha iyi anlatan, ürün veya hizmetlerini tanıtan bir internet sitesinin olması gerekmektedir.

Bir firma için kurumsal internet sitesi, firmanın dış dünyaya gösterdiği yüzüdür. Bir firma ne kadar büyük olursa olsun kurumsal sitesi bu büyüklüğü doğru ve etkili bir şekilde yansıtmıyor ise  firma ile ilgili olumsuz değerlendirmelere sebebiyet verebilir. İnternet kullanan insanlar bilmedikleri, merak ettikleri veya öğrenmek istedikleri bilgileri internet aramaları yaparak bulmaktadırlar. Firmayı hiç tanımayan fakat merak eden, yada firma ile iş yapmak isteyen potansiyel müşterilerin de ilk yaptıkları şey, firma ile ilgili internet üzerinden araştırma yapmaktır. Araştırmada ilk bakılan şey firmanın kurumsal internet sitesidir. Aradığı bilgileri firma sitesinden elde edebilen ziyaretçiler memnun kalmaktadır. Kurumsal internet sitesi tasarımı ve içeriği ne kadar tatmin edici olursa müşteri memnuniyetine ve firmanın kurumsal imajına oldukça olumlu katkılar sağlamaktadır.

Kötü tasarlanmış, zayıf içerikli, yanlış, eski veya eksik bilgiler sunan bir kurumsal site, firma ne kadar büyük olursa olsun, imajına zarar verecektir.

Kurumsal firma sitesi tasarımı;

  • İnternet teknolojilerindeki yeniliklere ve standartlara uygun olmalıdır.
  • Tasarımı firma kimliği ile örtüşmeli, kurumsal kimlik çalışmaları ile paralellik göstermelidir.
  • Sitenin kullanımı kolay ve anlaşılır olmalıdır
  • İçerikte kullanılan resimler ve videolar firmaya ait olmalıdır
  • Ürün ve hizmetlerle ilgili bilgiler eksiksiz ve doyurucu olmalıdır.
  • Firmanın kalite anlayışını tescilleyen belgeler, sertifikalar sitede yer almalıdır.
  • Sitede kullanılan dil kibar ve resmi olmalı, dil bilgisi kurallarına uymaya özen gösterilmelidir.
  • İletişim bilgileri ve kurumsal bilgiler siteden açık ve net bir şekilde yer almalıdır
  • En önemlisi de internet sitesi üzerinden sizinle iletişime geçen firma, kişi veya kurumlara geri dönüş yapılmalıdır. 

Bakıldığında en iyi kurumsal web siteleri genel olarak yukarıdaki özellikleri taşımaktadır.

KATEGORİLER
Denizli Web Tasarım Firması
KURUMSAL

Denizli Web Tasarım, Denizli Web Tasarım Firması, Denizli Logo Tasarım, Web Tasarım firması

Hakkımızda →

BİZE ULAŞIN
Değirmenönü Mh. Mimar Sinan Cd.
1546 Sk. No:3/2 DENİZLİ
+90 (258) 241 40 22
+90 (543) 944 95 94
BİZİ TAKİP EDİN