Loading...

BLOG

Tavsiyeler | Bilgiler | Konular | Sorular | Cevaplar

WEB SİTESİ YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Firmanız için kurumsal bir web sitesi yaptırmaya karar verdiniz yada eski sitenizi güncel web teknolojilerine göre yeniletmek istiyorsunuz. İşte bu yazıda bir web sitesi yaptırırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu anlatacağız.

Müşterileri düşünün

Birinci kural web sitenizi siz değil ziyaretçileriniz yani potansiyel müşterileriniz kullanacak. O nedenle kendi beklentilerinizden çok ziyaretçilerinizin beklentilerini düşünün.
Unutmayın ki, web sitenizi firmanızı müşterilerinize tanıtmak için yaptırıyorsunuz. Önce şu soruları cevaplayın. Ziyaretçileriniz “ne için web sitenize geliyor, hangi ürün ya da hizmetlerinizi arıyor?”. Web sitenizi tamamen buna göre dizayn ettirin. Gereksiz ve çok uzun bilgiler koymak yerine, ihtiyaç duyulacak temel bilgiyi, fotoğraf ve video ile destekleyerek sunmaya çalışın. Bu aşamada iyi bir içerik hazırlığı yapmak zorundasınız. Ürün veya hizmetleriniz ile ilgili tam ve doğru bilgiyi, resimleri hazırlamanız gerekmektedir.

Web siteniz arama motorlarına özellikle Google'a uyumlu olmalı

Ürün ve hizmetlerinizin yer aldığı web sitenizin potansiyel müşterileriniz tarafından daha kolay bulunabilmesi için sitenizin arama motorlarına uygun bir altyapı ile yapılması gerekmektedir. Arama motorlarına uyumlu olmayan bir internet sitesi sadece personeliniz veya tanıdıklarınızın ziyaret ettiği bir site olacaktır. Unutmayın ki web sitesi bir pazarlama aracıdır. Yeni müşteriler bulma ve hizmetlerinize insanların kolay ulaşmasını sağlamayan bir site işinize yaramayacaktır.


Mobil Uyumluluk Çok Önemli

Web sitenizi responsive yani mobil cihazlara uyumlu yaptırın. Mobil internet kullanım her geçen gün artıyor. Uzmanlar günümüzde mobil cihazlardan yapılan web sitesi ziyaretlerinin, diğer kanalları geride bıraktığını söylüyorlar. Ayrıca artık arama motorlarında üst sıralarda yer almanın yolu da mobil uyumluluğa bağlı. Google mobil uyumluluğu bir sıralama kriteri olarak dikkate aldığını 2016 Nisan ayında açıkladı.

Sitenizin açılış hızına dikkat edin

Yavaş açılan bir web sitesi, ziyaretçilerinizi sitenizden uzaklaştırır. Ortalama açılış süresi 3-4 saniyeyi geçen web siteleri için durum budur. Ayrıca arama motorları da, sıralamada hızlı web sitelerini daha üst sıralarda gösterirler. Hosting seçiminde ucuza kaçmayın.

Web sitenizdeki içerikler, orijinal ve işe yarar olsun

Rakiplerinizin web sitelerinden, yada internetten kopyalayacağınız bilgiler internet sitenizi sadece dolu gösterir, fakat işinize yaramayacaktır. En büyük hata, içeriklerin kopyala yapıştır metoduyla, internetten alınıyor olmasıdır. Kullanacağınız fotoğrafların, lisans durumu ve orijinalliğini araştırın. Mümkünse sadece sizin web sitenizde bulunan ve size ait fotoğraflar olsun. Fotoğraf çekimi yaptırmaktan ve bunun için para harcamaktan  kaçınmayın. Kopyaladığınız içerikler ileride yasal anlamda başınıza iş açabilir. Ürün veya hizmetleriniz ile ilgili yazılar, sadece sizin sitenizde bulunan özgün yazılar olsun. Ürün veya hizmet açıklamalarını kendiniz yazmaya gayret edin. Bu Googledaki sıralamanızı önemli ölçüde etkileyecektir.

Web Sitenizde kullanacağınız dokümanları, resimleri veya videoları hazırlarken harcama yapmaktan kaçınmayın.

Bir çok işletme web tasarım konusunda yapacakları bir sözleşme ile web sitelerinin güzel olacağını düşünüyor. Oysa, web sitelerinin içerisinde bulunacak foroğraf veya videoların hazırlanması için ayrılacak ilave bütçe, kimi zaman web sitesi yapım bütçesinden bile fazla olabilir. İşletmenizi tanıtan bir kısa film ve profesyonel olarak çekilmiş fotoğraflar, bir editöre yazdırılmış size özel metinler web sitenizi çok daha profesyonel ve kaliteli gösterecektir.

KATEGORİLER
Denizli Web Tasarım Firması
KURUMSAL

Denizli Web Tasarım, Denizli Web Tasarım Firması, Denizli Logo Tasarım, Web Tasarım firması

Hakkımızda →

BİZE ULAŞIN
Değirmenönü Mh. Mimar Sinan Cd.
1546 Sk. No:3/2 DENİZLİ
+90 (258) 241 40 22
+90 (543) 944 95 94
BİZİ TAKİP EDİN